![]() |
![]() |
![]() |
|
||||||
05-06-2023
24-05-2023
Breve presentación de la plataforma de NEXO, proyección de un video corto y distribución de la versión física de la revista a los asistentes.
El propósito de NEXO es crear un espacio para la visibilización de los trabajos artísticos del alumnado.
Más info: https://www.instagram.com/nexo.colaborative/24-05-2023
Patrimonio ferroviario y sociedad. Una instalación participativa
Sábado 10 de junio de 2023 a las 11.00 hEl sábado 10 de junio, vamos a crear una instalación artística reivindicativa de carácter efímero en torno al pasado, presente y futuro del patrimonio ferroviario de La Encina y su papel en el desarrollo sostenible local.
24-05-2023
Una vesprada d'òpera (taller gratuït)
Del 29 de maig al 15 de juny de 2023
Lloc: Casa de l'Alumne i Palau de les Arts
Horari: 5 sesions de 18 a 20 h
Places limitades: 22 persones (inscripció prèvia)
Taller d'iniciació al món de l'òpera. Una aproximació a aquest gènere musical dirigida als membres de la comunitat universitària, amb l'objectiu d'aprendre a gaudir d'aquesta art multidisciplinària. La música i la tècnica, l'espectacle i les arts escèniques combinats amb el llenguatge universal de la música que ens iguala com a persones.
Durant cinc sessions eminentment pràctiques ens endinsarem –amb l'ajuda de persones expertes i amants de l'òpera– en aquest món fascinador.
SESSIONS:Sessió 1. Dilluns 29 de maig de 2023
Víctor Gil. "La ópera en construcción"
Sessió 2. Divendres 2 de juny de 2023
La ópera. Visionado del proceso creativo
Sessió 3. Dilluns 5 de juny de 2023
Alicia Merelo "La voz como instrumento en la ópera"
Sessió 4. Dilluns 12 de juny de 2023
Joan Font "Dirección de escena"
Sessió 5. Dijous 15 de juny de 2023
Anselmo Alonso "Revisión histórica del género operístico"
23-05-2023
Del 19 al 23 de juny de 2023
LLOC: Curs d'impartició en línea síncrona
IDIOMA: Castellà
El curs va dirigit a dissenyadors, il·lustradors, artistes, gestors culturals, productors i directors audiovisuals, editors de vídeo i generadors de mitjans.. Es tracta d'utilitzar de manera creativa i eficient les noves aplicacions d'intel·ligència artificial per a crear imatges a partir de textos breus i/o d'altres imatges de referència.
Les classes es faràn a través de la plataforma Teams, amb pràctiques en línia amb les principals intel·ligències artificials del mercat con Midjourney i Stable Diffusion. Resolució d'exercicis pràctics i posades en comú diàries.
Publicació de resultats en línia.
PROFESSORS: Adolfo Muñoz i Flavio MorinielloAdolfo Muñoz: És professor titular del Departament de Comunicació audiovisual, Documentació i Història de l'Art (DCADHA) de la UPV. Programador i artista, treballa amb Teams des de fa més de quatre anys en les seues classes reglades de BBAA i Informàtica. És especialista en comunicació i noves tecnologies en l'Institut de Disseny i Fabricació (IDF), on exerceix funcions com a investigador principal en projectes de realitat mixta per a la indústria productiva i les indústries culturals, com ara museus.
Flavio Moriniello: Enginyer electrònic, físic, investigador i artista visual. Doctorant en el programa d'Indústries Culturals amb un projecte que investiga sobre l'impacte de la intel·ligència artificial en les arts i els canvis radicals que està sofrint la societat.
PROGRAMA19-05-2023
Estamos felices de invitaros a participar en el próximo seminario de Agroversitat que tendrá lugar en L’Alter de Vorasenda (Carpesa). Se trata de un espacio híbrido concebido para realizar actividades tanto agrícolas como culturales. Aquí en los últimos años se ha creado un bosque de alimentos que es también un espacio de disfrute y un lugar de aprendizaje.
Con el apoyo de La Requincallerie y Cadascú, estamos construyendo allí un baño seco utilizando madera recuperada, previamente preparada en el taller de carpintería de la Facultad de Bellas Artes. La construcción se completará de forma colectiva en el primer seminario abierto al público que se llevará a cabo el 20 de mayo de 2023 a las 10.00 h en Carpesa.
El baño seco es una manera muy eficiente de contribuir a la fertilidad del suelo a través del compostaje sin necesidad de contaminar el agua con residuos humanos. En este sentido, consideramos que se trata de un símbolo muy poderoso que apunta a otra forma de organizar nuestras actividades cotidianas para colaborar en la regeneración de nuestro entorno ofreciendo alternativas inspiradoras.
Ese día reflexionaremos sobre todo esto, para lo cual tendremos la suerte de contar con una mesa redonda en la que podremos intercambiar ideas sobre la gestión de suelos y la protección de la huerta. Participarán Neus San Juan, investigadora de la UPV, Lola Raigón, directora de la Cátedra de Agroecología José Luis Porcuna y Carles Pons, agricultor en BosqueMadre. Modera: Gloria Bigné (Catedra Tierra Ciudadana).
Idioma: castellano
Actividad gratuita con inscripción previa, aforo limitado.
INSCRIPCIÓN: https://forms.gle/yWqH1yTcWT2Mtdg69
19-05-2023
Exposición: "Un homenaje al Lazarillo de Tormes"
Del 18 de mayo al 20 de septiembre de 2023
Espacio Expositivo Editorial UPV
Cristaleras de la planta baja edificio 2F
UN HOMENAJE AL LAZARILLO DE TORMES- enmarca el fino proceso creativo de un grupo de artistas e impresores valencianos por recuperar procesos tradicionales de impresión en Artes Gráficas para la edición de La Vida de Lazarillo de Tormes y de sus fortunas y adversidades; obra anónima de estilo epistolar publicada en Burgos (1554), considerada por muchos, precursora de la novela picaresca y polifónica moderna.
Gracias a la dirección y diseño de Antonio Alcaraz y Antonio Navarro y el apoyo incondicional del Departamento de Dibujo de la Facultad de Bellas Artes de la Universitat Politècnica de València, esta nueva edición contemporánea e ilustrada del Lazarillo, constituye una obra de referencia inestimable de la alta bibliofilia española.
La riqueza de su visualidad y fino acabado se debe a la dirección del proyecto de edición. Sus textos fueron compuestos manualmente con tipos de plomo Ibarra y Weiss, de la desaparecida Fundición tipográfica Neufville. La impresión se realizó en una prensa Original Heidelberg de aspas de 1955. El resultado es un obra de gran riqueza visual que, articula armónicamente, la arquitectura capitular de la novela con composiciones tipográficas e imágenes de la más alta calidad gráfica.
La obra, -concluida en mayo de 2022 tras tres años de trabajo colaborativo- fue editada por deVera Press con una edición limitada y firmada de ochenta ejemplares numerados del 1 al 80. Sin lugar a dudas, un hito de la edición actual que nos permite visibilizar cómo desde el arte es posible recuperar procesos de edición tradicional y ponerlos a la altura del pensamiento contemporáneo.
Video del proceso: http://tiny.cc/expo_Lazarillo18-05-2023
Exposición: "GRÁFICA AMÉRICA"
Del 22 de febrero al 22 de abril de 2023
Espacio Expositivo Editorial UPV
Cristaleras de la planta baja edificio 2F
Gráfica América, documenta el legado del grabado en Las Américas a través de las obras realizadas en diferentes talleres, editoriales y colectivos independientes en los Estados Unidos, México y países de habla hispana del Caribe, América Central y América del Sur. La iniciativa enfrenta los desafíos de globalización y cambio paradigmático que las sociedades están afrontando en la actualidad.
La muestra fue organizada por Museum of Latin American Art (MOLAA), Long Beach, California -USA- y contempla el espíritu colaborativo propio del grabado desde las publicaciones tradicionales hasta las obras experimentales. Como representación, se muestra esta colección de obra gráfica, dirigida por los curadores Gabriela Martínez (MOLAA) y Rogelio Gutiérrez (Arizona State University - School of Art), que promueve el intercambio entre 32 artistas que, como parte de sus proyectos de investigación, representan la actividad contemporánea en el ámbito de la gráfica latinoamericana.
El Portafolio ha sido expuesto en:22-05-2023
Taller de algas: Álgame el cielo
Del 22 de mayo al 12 de junio del 2023
Horario: de 18.00 a 20.00 h
Lugar: Sala de Graus 2 de la Casa del Alumno (edificio 4K)
Actividad gratuita con inscripción previa
Participarás en una serie de charlas de introducción sobre qué son y qué tipos de algas existen en nuestra costa, dónde están situadas en un contexto histórico, qué las diferencia de las plantas marinas y cuáles son sus usos actuales.
Una vez terminadas las charlas teóricas, llevaremos a cabo una actividad sobre nuestro proyecto: “Cosas de algas”. Con visualización de muestras en lupa, microscopio y un divertido simulacro de muestreo “subacuático” sobre macroalgas y praderas de fanerógamas.
Por último, realizaremos una cata de algas. En dicha actividad, probaremos distintos tipos de algas en fresco y productos derivados que podremos introducir en nuestra alimentación.
Contaremos con la participación de:INSCRIPCIÓN: https://www.eventbrite.es/e/entradas-algame-el-cielo-623870482407
29-05-2023
Exposición: "POBREZA Y REFUGIO"
La Universitat Politècnica de València presenta POBREZA Y REFUGIO, proyecto que explora las posibilidades de la imagen fotográfica como herramienta de denuncia social, y propone potenciar el acceso a las colecciones de la Biblioteca de la Universidad para construir una imagen más crítica de las causas estructurales de la pobreza y la desigualdad, la necesidad de asilo o la falta de vivienda digna.
La sensibilidad y delicadeza de la fotografía que realiza Jordi Oliver permite entrever a las personas que están detrás de estos procesos, que hacen vulnerables a colectivos cada vez más amplios de nuestra sociedad.
El proyecto, organizado dentro de la convocatoria GLOCAL 2023 del Centro de Cooperaciónde la UPV, consta de tres exposiciones de Jordi Oliver, dos talleres y una conferencia:
INSCRIPCIONES: paloma@bib.upv.es
La asistencia es totalmente libre hasta completar aforo.
La exposición de FANG se ha realizado con el apoyo de Bibliotecas de Barcelona y diversas organizaciones como JARIT y SOM LLAR apoyan la propuesta.
_______________________22-05-2023
El jueves 11 de mayo a las 19.30 h, tendrá lugar nuestro tradicional Concierto Conmemoración del Día de Europa, en el salón de actos del Nexus (Edificio 6G) de la UPV. Para celebrar este día tan especial contaremos con las actuaciones del Coro SEELE, el Coro de Alumnos del Colegio Alemán de Valencia, dirigidos por Peter Seidelmann, y también con el Coro de la Universitat Politècnica de València, dirigido por José Francisco Sánchez Iborra.
Este gran acontecimiento, organizado conjuntamente desde hace cinco años por la Asociación Musical del Colegio Alemán y el Área de Actividades Culturales de la Universitat Politècnica de València, conmemora, a través de la música, un día tan importante como el Día de Europa, y estrecha aún más las relaciones amistosas consolidadas entre el Colegio Alemán de Valencia y la Universitat Politècnica de València.
Colegio Alemán de ValenciaEl 9 de mayo, la Unión Europea celebrará el Día de Europa 2023, un momento para conmemorar la Declaración Schuman, de 9 de mayo de 1950. Para conmemorar este especial acontecimiento, las instituciones de la UE, incluidas las delegaciones y las representaciones de la Unión en todo el mundo, organizarán una amplia gama de actividades, tanto en línea como in situ, que brindarán a los ciudadanos la oportunidad de descubrir y experimentar la Unión Europea.
Este mes de mayo, en el Día de Europa, los ciudadanos, juntos, podrán saber más detalles sobre cómo apoya la UE la paz, la seguridad y la democracia mediante su determinación ante la guerra de agresión rusa contra Ucrania y ante otros conflictos en todo el mundo. El Día de Europa 2023 también permitirá a los visitantes familiarizarse en mayor grado con los esfuerzos de la UE por construir una Europa ecológica, digital y competitiva, justa y cualificada, así como fuerte, resiliente y segura. Este año, se hará especial hincapié en el Año Europeo de las Competencias 2023, que comenzará el 9 de mayo.
El Día de Europa, las instituciones de la UE organizarán, en torno a esta jornada, una amplia gama de actividades interactivas en sus respectivas ubicaciones en los 27 Estados miembros de la UE y en todo el mundo.
https://www.europarl.europa.eu/europe-day/es/04-05-2023
Concert de Fi de Curs del Grup de Dolçaina i Percussió de la UPV
Divendres 12 de maig a les 20.00 hores
Sala d'actes del Nexus (Edifici 6G) de la UPV
El Grup de Dolçaina i Percussió de la UPV us convida a assistir al Concert de Fi de Curs, on interpretarà repertori funcional de dolçaina i tabal que acompanya molts rituals i festes valencianes. Es tracta d'una mostra del repertori que han estat treballant durant el curs, dirigit pel mestre Fernando Cantó Salinas.
Sala d'actes del Nexus (Edifici 6G) de la UPVVine amb nosaltres a celebrar la fi de curs amb la nostra música.
No us ho podeu perdre!!
Amb la col·laboració de l'ESMUTRAD (Escola de Música Tradicional de la Ciutat de València)04-05-2023
El dimecres 10 de maig la Universitat Politècnica de València ofereix un concert de música de cambra, acompanyat d'una sessió de videoart realitzada a distància per persones usuàries de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de València (AFAV) i l'Associació de Familiars i Persones amb Alzheimer i altres Demències de Canals (AFA Canals).
Un projecte sobre noves tecnologies amb teràpies sonores, musicals i visuals col·laboratives i individuals per a malalties neurodegeneratives (CIAICO/2022/60) dirigit per Jorge Sastre (ITEAM) i Nuria Lloret (IDF).
http://musicaelectronica.blogs.upv.es
PROGRAMAViolins: Nerea Andrés, Lluna Ruiz, Sandra Montalt, Andrea Boronat i Julia Rodrigo. Violes: Alexandre Tormos i Berta de Sales. Violoncels: Arnau Vila, Rita Noverques, Rita Jiménez i Lucas Martínez
02-05-2023
Del 16 al 26 de mayo de 2023
HORAS: 20 horas FORMATO: Presencial 2h/día, de martes a viernes por las tardes IDIOMA: Castellano
HORARIO: Tardes (16 - 18.30 h)
Un curso dedicado a trabajar la pérdida del miedo escénico, la dicción y proyección de un texto, mejorar el discurso que se da al hablar en público, transmitir seguridad y autoridad a la hora de exponer, y otra serie de técnicas de respiración y concentración que ayudarán a mejorar la comunicación a la hora de tener que dirigirse a una audiencia/ a oyentes tanto en comunicación verbal como no verbal (gestualidad).
PROFESOR: José Zamit
Actor con 20 años de experiencia en audiovisual (“L’Alqueria Blanca”, “Negocis de familia”, “Les Moreres”) y teatro (“8 Reinas”, “Chucho”) Jefe de estudios de la escuela Off Artes Escénicas y profesor de interpretación desde hace 12 años.
METODOLOGÍA Mediante el trabajo de textos teatrales y juegos dramáticos aprenderemos a trabajar la dicción, proyección y enfatización de un texto, así como enfrentarnos a una audiencia. TARGET: Adultos, de 18 a 99+ años
INSCRIPCIÓN:https://www.cfp.upv.es/formacion-permanente/curso/hablar-publico_91377.html21-04-2023
Desde una perspectiva transfeminista alentamos a las personas a cuestionar el sistema binario de género y crear nuevas representaciones queer para transformar la sociedad y hacerla más inclusiva.
En estos dos talleres colabora Graham Bell Tornado.
El proceso colaborativo de los talleres y las sesiones de retratos serán documentados en vídeo y los resultados del taller formarán parte de la exposición “Queer Models” en la UPV.
Páginas Web:04-04-2023
La biblioteca col·labora amb el projecte coordinat pel professor Miguel Rebollo Ex technica... humanitas. Treballant els Objectius de Desenvolupament Sostenible a través de narratives de ciència-ficció i de comunitats de lectura. Encarregant-se de buscar, adquirir, classificar i promocionar fons sobre narativa i ciència-ficció amb l'objectiu de confeccionar un catàleg de recursos a la disposició de la comunitat universitària.
Pots accedir des d'ací: Col·lecció de ciència ficció.
04-04-2023
Taller de bufat de vidre amb bufador
El dimarts 4 d'abril de 2023
Lloc: Taller E.0.19 | Edifici 3M | Facultat de Belles Arts
Horari: de 9.00 a 14.00 h
Profesores: Nuria Beneyto i Sara Sorribes
INSCRIPCIÓ: https://www.cfp.upv.es/formacion-permanente/curso/soplado-vidrio-soplete_90499.html
Este taller va dirigit a estudiants, tècnics, professors i investigadors de la UPV
Hem organitzat aquest taller amb l'objectiu de reconéixer les possibilitats que l'artesania pot oferir al treball acadèmic i de projectes, al voltant de la docència i la investigació en la nostra universitat.
Es realitzarà l'activitat presencial, es tindrà un contacte bàsic amb el bufador i el vidre de borosilicato, i al final el públic assistent podrà interactuar amb el ponent
Temes que s'hi desenvolupen:PROFESORES: Nuria Beneyto i Sara Sorribes
Aquesta iniciativa compta amb el suport de la Càtedra d'Artesania UPV i el Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana: https://www.centroartesaniacv.com
04-04-2023
Taller: Crea i Recicla
Data: 19 i 26 d'abril i 3 de maig de 2023
Horari: de 10.30 a 13.30 i de 16.00 a 19.30 h
Lloc: Aula B-0-4 de la Facultat de Belles Arts
Inscripció: docencia.kurs@gmail.com (places limitades)
Accés: El curs va destinat a un grup de 10 a 15 alumnes com a màxim, a fi de garantir una atenció i seguiment adequats.
Inscripció: Per a inscriure's en el curs és necessari posar-se en contacte amb docencia.kurs@gmail.com.
Curs orientat a aprendre tècniques bàsiques de ganxet, que ens permetran reciclar de forma creativa diversos materials, com ara: camisetes, bosses de plàstic, anelles de refresc, etc., sempre d’una manera amena i divertida.
Programa: Es tracta de tres activitats, en forma de cursos diferents, on l’alumnat aprendrà a reciclar creativament diferents tipus de materials.
03-04-2023
Alcoi Preciós. Reutiliza el pasado para rediseñar el futuro
Inscripción: Del 31/03 al 07/04 de 2023
2ª fase: fecha máxima de entrega: 19/05
Recogida de plásticos: 06/05
Resolución del concurso: 02/06
Este concurso va dirigido al alumnado de la UPV y la Escuela de Arte y Superior de Diseño de Alcoy y tiene la finalidad de concienciar activamente sobre la situación actual que envuelve a los plásticos. El concurso consistirá en presentar una propuesta de un elemento de mobiliario urbano (banco o mesa de picnic) para su posterior producción en plástico reciclado. Se precisará de la presentación de planos donde se detallen las medidas y el despiece del objeto y un PDF en A2 explicando el diseño (qué es, a quién va dirigido, cuál es su finalidad…)
Los concursantes enviarán los documentos requeridos al formulario de google adjunto a la descripción de Instagram de @prunuslab y también se podrá acceder desde el QR del cartel.
Ha sido organizado por Prunus LAB (grupo de generación espontánea), con la colaboración de Plàstic Preciós, una organización sin ánimo de lucro de Gandía y financiado por PC_ACTS_2023.
Bases del concurso.pdf27-04-2023
Retrópolis València 2023: Fira de la retroinformàtica i el videojoc clàssic
Dissabte 29 d'abril de 2023
Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Informàtica. UPV (Edifici 1E)
Horari: De 10.00 a 20.00 h
Entrada gratuïta sostenible
Retrópolis València , l'esdeveniment dedicat a la retroinformàtica de referència a la ciutat de València, torna un any més a les instal·lacions de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Informàtica de la Universitat Politècnica de València.
La 6a edició se celebrarà el 29 d'abril del 2023.
Tindrem exposició de consoles i ordinadors antics de totes les generacions, i gaudirem de conferències, desenvolupadors independents, tallers, pòdcasts en directe (RetroManía30), mercat ambulant i, per descomptat, sortejos i tornejos:
A més, les persones visitants podran jugar amb algunes d'aquestes relíquies tan emblemàtiques que han fet història i van establir les bases de la indústria actual.
També s'inclouran activitats addicionals, com tallers amb la màquina Enigma d'Alan Turing, conferències, visites guiades al Museu d'Informàtica de l’ETSINF, on es podran veure màquines anteriors al que es considera retro: ordinadors centrals (mainframes), perforadores de targetes, etc., equips que no es poden veure en cap altre esdeveniment d'aquest tipus.
En finalitzar la jornada, es farà lliurament dels premis corresponents a la I Edició dels RetroPaella Awards, el concurs de desenvolupament de videojocs per a sistemes de 8 i 16 bits que serà la gran novetat d'enguany.
L'accés és gratuït, com sempre, però preferent mitjançant una entrada sostenible o solidària basada en el projecte Videojocs x Aliments, l'activitat del qual se centra principalment en la recollida d'aliments no peribles amb destinació, en aquest cas, al Banc d'Aliments de València.
Accés a l'esdeveniment a canvi de:20-03-2023
El curs té com a objectiu conèixer les tecnologia de realitat augmentada, virtual i estesa en tots els sectors, des de l'educatiu, empresarial, industrial, entreteniment, salut, audiovisual, artístic, cultural, turístic, etc.
Especialment dirigit als fans de la tecnologia, així com qualsevol usuari que desitgi conèixer des de zero les diferents tecnologies a usar en diferents àrees, des del sector educatiu, de salut, cultura, audiovisual, etc.
PROFESSOR: Javier Campos Lleo
CTO i fundador de Aumenta Solutions empresa dedicada a Realitat Augmentada, Virtual i Estesa amb enfocament principal a donar suport i crear solucions ad hoc amb aquestes tecnologies.
Participant en projectes Europeus FP7 com "Venturi", un dels primers projectes finançats en recerca sobre el camp de la Realitat Augmentada, així com diversos projectes per al EIT en col·laboració amb Fraunhofer i el KTH Royal Institute of Technology de Finlàndia.
15-03-2023
Os invitamos a la presentación de los videos de los encuentros de Mundos por venir, que pasarán a estar disponibles desde ese día en la web del proyecto. Proponemos para la ocasión un paseo sonoro a partir de los audios editados de uno de los encuentros. Tras el paseo, nos reuniremos para comentar colectivamente la experiencia y, a partir de esa conversación, os iremos contando también el programa que ya tenemos preparado para los encuentros de Mundos por venir de 2023.
20-03-2023
Taller de elaboración de masa panaria
El jueves 23 de marzo de 2023
Lugar: Planta baja del Edificio 3B de la Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural ETSIAMN
Horario: de 15.00 a 20.00 h
Profesores: Purificación García Segovia y Jesús Machi
INSCRIPCIÓN: https://www.cfp.upv.es/formacion-permanente/curso/taller-de-elaboracion-de-masa-panaria_89974.html
Este taller está dirigido a toda la comunidad universitaria que tenga interés por reconocer las posibilidades que la artesanía puede ofrecer al trabajo académico y de proyectos, alrededor de la docencia y la investigación en nuestra universidad.
Hemos organizado este taller con el objetivo de desarrollar una iniciativa de acercamiento de las posibilidades que ofrecen las distintas artesanías a la comunidad científica, académica y artística de la UPV y activar una línea de trabajo alrededor de la relación artesanía y ciencia desde la UPV.
PROFESORES: Purificación García y Jesús MachiEsta iniciativa cuenta con el apoyo de la Cátedra de Artesanía UPV y el Centro de Artesanía de la Comunidad Valenciana: https://www.centroartesaniacv.com
02-03-2023
Concierto solidario CULT Ucrania
Jueves 9 de marzo a las 17.30 h
Salón de actos de la Facultad de Bellas Artes (edificio 3N)
Capella Bandurista de Ucrania "Nova Capella"
El 9 de marzo a las 17.30 h el Salón de actos de la Facultad de Bellas Artes acogerá un concierto único de la banda de bandura ucraniana "Nova Capella", que interpretará música clásica y folclórica de composiciones ucranianas y españolas.
Si es posible, por favor venga con una vela LED para decorar la sala de conciertos. El concierto está pensado a la luz de las velas como un signo de solidaridad con Ucrania.
Estas son algunas de las piezas del concierto de #NOVACAPELLAEl concierto tiene fines benéficos y se organiza por iniciativa del proyecto CultUcrania.org y la Fundación benéfica ucraniana KOLO. Благодійний фонд "КОЛО" con el apoyo del Área de Acción Cultural de la UPV
Todos los beneficios de las donaciones se destinarán a la compra de equipos independientes del suministro eléctrico para el centro perinatal infantil de Ivano-Frankivsk.
Puedes hacer tu donativo cómodamente por adelantado en:02-03-2023
L’Espai n-1 de la Universitat Politècnica de València –edifici 4L del campus de Vera de la UPV– acollirà des de l’1 de març fins al 3 d’abril aquesta exposició, que mostra l'evolució de l'art i la cultura digital des de l'última dècada del segle XX i la seua projecció en el segle XXI.
Les projeccions, exposicions, conferències, tallers, instal·lacions interactives i performances d’ArtFutura han arribat a més d'una vintena de ciutats, que inclouen Barcelona, Buenos Aires, Eivissa, Lisboa, Londres, Madrid, Montevideo, Palma de Mallorca, París, Roma, Saint-Brieuc i altres. Prestigiosos mitjans de comunicación com el New York Times, The Huffington Post, La Stampa, El País, La Vanguardia, el International Herald Tribune, etc., s'han fet ressò de les seues activitats.
ArtFutura 30 presenta també una versió del mateix festival en realitat virtual, realitzada per Teresa Tomás i David Clemente Pérez López, amb la qual el públic podrà interactuar. Així mateix, l'exposició mostrarà els primers dibuixos realitzats amb ordinador de l'artista Jean Giraud (Moebius), fruit d'un excel·lent treball de restauració d'art digital realitzat pels professors de la UPV Jorge González Mollá (Museu d'Informàtica de l’ETSINF) i Paco de la Torre (Facultat de Belles Arts).
Com assenyala Montxo Algora, fundador i director d'ArtFutura, “Vivim en temps exponencials. En trenta anys hem passat d'una elemental xarxa de comunicació, que connectava menys de cent mil persones, a una Internet estesa que n’arriba a més de 5.000 milions. I des dels primers ordinadors personals, com petites bombolles d'informació aïllada, a una computació ubiqua i compartida a través de la virtualitat, on l'art serà un element crucial”.
Obra inèdita de Moebius20-03-2023
El curs de creació d'entorns 3D per al metaverso és una oportunitat única per a aprendre a dissenyar , desenvolupar i personalitzar, mons virtuals per a usos en jocs, realitat virtual, negocis i comunitats o espais per a l'exhibició de les teves creacions o productes.
En el curs s'abordaran temes com la interacció de l'usuari, l'animació i la programació.Al final del curs, tindràs les habilitats necessàries per a crear els teus propis mons virtuals i participar en el desenvolupament del metaverso.
El curs, té un enfocament molt pràctic, i gràcies a la plantilla open source en la plataforma gratuïta de Spatial, converteix el procés de crear el teu propi espai en una cosa senzilla i gratuït.
Les tendències apunten, que aquest tipus de tecnologies, seran la base de la internet web 3.0, d'aquí la necessitat de formar-te per a les futures demandes d'ocupació o per a la creació de negocis virtuals o digitals.
Dirigit a dissenyadors , artistes, creatius,estudiants o professionals que desitgin conèixer les eines de creació i personalització d'espais 3d i la manera de publicar-los com web3.
PROFESSOR: Vinicio Raul Chaluisa VacaVinicio és enginyer Tècnic en Disseny Industrial per l'Escola Politècnica Superior d'Alcoi amb més de 7 anys d'experiència en la generació d'espais 3D, sota plataformes com 3dsmax, Blender, Unreal o Unity.
PROGRAMA29-03-2023
14-02-2023
Dilluns 27 de febrer de 2023
Dansa en directe i projecció del curtmetratge
A les 17.00 h al vestíbul del Paranimf (edifici 3A)
Des del Departament de Matemàtica Aplicada i els instituts universitaris de Matemàtica Multidisciplinària i Matemàtica Pura i Aplicada, juntament amb el Vicerectorat d'Art, Ciència, Tecnologia i Societat de la Universitat Politècnica de València:
Ens complau anunciar-vos que el dilluns 27 de febrer celebrarem conjuntament, amb alguns dies d'avançament, el Dia Internacional de les Matemàtiques i el Dia de la Dona.
Amb aquesta finalitat, hem organitzat: MATEMÀTIQUES EN DANSAUna activitat que inclou un espectacle de dansa en directe a càrrec del Grup de Dansa Marta Gómez i la projecció del curtmetratge Matemàtiques en dansa, presentat pel Grup d'Innovació Educativa Pensament Matemàtic, del qual podeu veure un tràiler:
Com és fàcil d'endevinar, és una activitat les protagonistes de la qual són les matemàtiques, la dansa i les dones que majoritàriament han promogut aquesta activitat, capitanejades per Mariló López, professora de la Universitat Politècnica de Madrid.
A partir de les 17.00 h, al vestíbul del Paranimf del Rectorat de la UPV, començaran a “passar coses”. I a les 17.30 h, dins ja del Paranimf, es projectarà el curtmetratge juntament amb actuacions de dansa en directe.
Aquesta activitat està oberta i és adequada per a tots els públics, per la qual cosa us animem a participar-hi i a convidar també les vostres famílies i amistats.
Us hi esperem!13-02-2023
Data: dilluns 13 de febrer del 2023
Horari: de 19.00 a 20.30 h
Lloc: nau d'assajos de la UPV (edifici 9F)
Si t'agrada la música tradicional valenciana. No ho dubtes!
Dia de la prova d'accés: 13 de febrer 2023 (dilluns) de 19.00 a 20.30 h
Formulari de registre: https://forms.gle/RvZ8Zp5itvbeAtmY9
Ens posarem en contacte per a facilitar-te informació sobre el lloc i en què consistirà la prova d'accés.
Més informació: colla.upv@gmail.com
Oferim:Els nous integrants que vulguen incorporar-se del Grup de Dolçaina i Percussió de la UPV han de passar una prova pràctica de nivell amb un exercici d’interpretació individual d’una obra de lliure elecció, d’una durada màxima de cinc minuts.
Es valorarà l’experiència i el nivell de formació.
24-05-2023
Alcoi | divendres, 10 de març de 2023
Horari: De 16.00 h a 19.00 h
Lloc: IVAM CADA
c/Rigobert Albors, 8 Alcoi
Programa:
16.00 h –Sessió teòrica sobre conceptes bàsics de la fotografia: Tècnica, Composició, Color i Il·luminació
17.30 h- Sessió pràctica d'obtenció d'imatges digitals segons els conceptes impartits en la sessió teórica
El workshop tindrà una duració de 3 h. i es desenvoluparà a través d'una sessió teòrica en la qual s'impartiran les nocions bàsiques de la Fotografia (Tècnica, Composició, Color i Il·luminació) i una sessió pràctica en la qual s'obtindran imatges digitals aplicant els conceptes impartits en la sessió teòrica
Inscripció08-02-2023
Del 20 de febrer al 7 de març de 2023 AULES A-3-5 y A-4-2 de la Facultat de Belles Arts Horari: de 12 a 15.00 h Professor: Sempere José Francesc Lluc
Un curs dedicat a conèixer la impressió 3D i entendre les seves característiques principals. Elaborar dissenys de models en 3D per a imprimir i adquirir coneixements per a preparar i controlar impressores 3D.
Dirigit a qualsevol persona interessada en el món de la impressió 3D i fabricació digital: animadors, dissenyadors, arquitectes o curiosos que vulguin convertir les seves creacions en objectes físics. Es requereixen coneixements mínims en informàtica.
PROFESSOR: Sempere José Francesc Lluc
PROGRAMAINSCRIPCIÓ: https://www.cfp.upv.es/formacion-permanente/curso/impresion-3d-fabrica-tus-ideas-3d_89272.html?idioma=va
09-02-2023
De l'1 al 31 de març de 2023
AULA A-4-3 de la Facultat de Belles Arts
Horari: d'11.00 a 14.00 h
Professora: Alba Braza
INSCRIPCIÓ: punxa açí
Possibilitat de convalidació d'1 crèdit ECTS
Curs de formació en mediació artística basat en les exposicions temporals i en la col·lecció patrimonial de la UPV. Amb caràcter teoricopràctic i en forma de codi obert, s’hi treballa, mitjançant dinàmiques participatives, en la construcció col·laborativa de continguts. Es desenvolupen competències de comunicació, i s’adquireixen recursos que faciliten l’autonomia en el disseny de sessions, les quals s’impartiran en el marc del Programa de voluntariat social de la UPV.
Aquestes mediacions abordaran la programació d’espais com l’Espai n-1, la sala d’exposicions de la col·lecció de mapes de la Fundació Giménez Lorente, el Museu del Campus Escultòric, Poliniza, el Museu d’Informàtica i el de Telecomunicacions, entre d’altres.
Alba Braza és productora cultural, especialitzada en el comissariat d’exposicions, en projectes d’intervenció en l’espai públic i en la mediació artística. Desenvolupa la seua activitat entre Espanya i Itàlia, en projectes de llarga duració com ara la Piazza dell’Immaginario (Dryphoto Arte Contemporanea, Prato, Itàlia), la Biennal de Mislata Miquel Navarro (Ajuntament de Mislata) i la Mostra Art Públic / Universitat Pública (Universitat de València).
Ha dissenyat programes de mediació artística, com ara Efecte d’una força aplicada bruscament, de l’artista Pepe Miralles, a l’Institut Valencià d’Art Modern, IVAM (2018); Dames amb bicicleta, a Les Naus Centre d’Innovació Social i Urbana (2020); Fade In, junt amb Verónica Francés, per al MACVAC de Vilafamés (2019; Premi Reset - relectures de gènere i multiculturalitat, Centre del Carme de Cultura Contemporània, Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana).
Al llarg de la seua trajectòria professional ha treballat com a assistent del director a Galleria Continua (San Gimignano, Itàlia), i ha realitzat projectes per a Dryphoto Arte Contemporanea (Prato, Itàlia), Otro Espacio (Mislata, Espanya) i Culturama (València, Espanya).
Atreta per la reflexió i l’experimentació al voltant de formats i metodologies de treball relacionades amb el comissariat i la mediació, considera la seua pràctica com un exercici amb el qual es poden produir subjectivitats des del context i per al context; com un lloc confortable per al diàleg i l’intercanvi de coneixements.
Actualment prepara la tesi doctoral a la Universitat Politècnica de València, dins el Programa “Art: producció i recerca”.01-02-2023
El primer jueves de cada mes, desde enero hasta julio de 2023
Hora: de 18.00 a 20.00 h
Lugar: Centro cultural “La llotgeta” en Plaça del mercat n 4 de Valencia
Cuidar el patrimonio conlleva no solo conservar sino sobre todo ILUMINAR esa memoria, aclarar la comprensión de esos significados y, con ello, acrecentar la cultura que sustentan. Ahí reside el propósito último de toda restauración.
Este proyecto consiste en promover la difusión y puesta en valor de las actuaciones de conservación y restauración patrimoniales que están realizando los investigadores del Instituto Universitario de Restauración del Patrimonio (IRP) de la UPV, así como abrir un foro de discusión y debate en torno a ellas con la ciudadanía. El IRP está compuesto por equipos interdisciplinares de investigadores que desarrollan su actividad en torno a la conservación y restauración del patrimonio histórico-artístico de la Comunidad Valenciana principalmente. Se trata de un proyecto cultural que aúna el arte, la ciencia, la tecnología y la sociedad, ya que se realizán unas jornadas en un espacio cultural del centro de Valencia (La Llotgeta) con periodicidad mensual (primer jueves de cada mes) y puertas abiertas a la ciudadanía para informar y discutir conjuntamente las distintas actuaciones de restauración y conservación del patrimonio cultural Valenciano. El objetivo general de las jornadas es doble, por un lado, acercar el IRP a la ciudadanía y por otro lado acercar la ciudadanía al IRP. Mostrando y valorizando el trabajo interdisciplinar que se realiza mediante la fusión de disciplinas como el arte, la restauración y conservación, la arquitectura, la ingeniería, la química, la biología... Así mismo se pretende hacer partícipe a la ciudadanía de las actuaciones que se están realizando para hacer más sostenible socialmente las actuaciones de investigación e intervenciones del IRP.
___________________No se requiere inscripción
Las jornadas se pueden seguir en STREAMING a través del canal de youtube del IRP:
https://www.youtube.com/channel/IRPUPV01-02-2023
L'acte de lliurament dels Premis serà el divendres 3 de febrer de 2023 a la Universitat d'Alacant
Les universitats públiques valencianes, atés el que disposa l’article 1.2 de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d’universitats, modificada per la Llei orgànica 4/2007, de 12 d’abril, en el sentit que «són funcions de la Universitat al servei de la societat: a) La creació, desenvolupament, transmissió i crítica de la ciència, de la tècnica i de la cultura; b) La preparació per a l’exercici d’activitats professionals que exigisquen l’aplicació de coneixements i mètodes científics i per a la creació artística; c) La difusió, la valorització i la transferència del coneixement al servei de la cultura, de la qualitat de la vida, i del desenvolupament econòmic; d) La difusió del coneixement i la cultura a través de l’extensió universitària i la formació al llarg de tota la vida», assumeixen aquest mandat.
Vist l’acord de 25 de març de 2022 publicat en el DOGV 9400 de 8 d’agost de 2022 pel qual es convoquen els III Premis a la Creació de les Universitats Públiques Valencianes (PRECREA).
Vist l’acord de les cinc universitats públiques valencianes amb data de 24 de novembre de 2022 pel qual es concedeixen els premis en les seues diferents categories, s’acorda la publicació de manera conjunta dels guardonats:
Elx, 24 de novembre de 2022.– La vicerectora de Cultura i Societat Universitat de València: Sra. Ester Al Pagán; Vicerectora d’Art, Ciència, Tecnologia i Societat Universitat Politècnica de València: Sra. M. Salomé Cuesta Valera; Vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària Universitat d’Alacant: Sra. Catalina Iliescu Gheorghiu; Vicerectora de Cultura i Llengües i Societat Universitat Jaume I: Carmen Lázaro Guillamón; Vicerectora de Cultura Universitat Miguel Hernández d’Elx: Tatiana Sentamans.
01-02-2023
18-01-2023
El Àrea de Acció Cultural UPV dona a coneixer els 26 projectes seleccionats en PC_ACTS 2023
El comité de selecció de la convocatòria PC_ACTS 2023, la iniciativa de l’Àrea d’Acció Cultural de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha triat un total de 26 propostes culturals relacionades amb art, ciència, tecnologia i/o societat, que es desenvoluparan , amb el seu suport, durant el present 2023.
Ara, una vegada seleccionades les propostes, l’Àrea d’Acció Cultural contactarà amb els responsables de cadascuna de elles per a transmetre’ls com accedir a la dotació econòmica assignada.
PC_ACTS 2023 ressalta la vinculació de les propostes seleccionades als objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establits per les Nacions Unides en la seua agenda 2030.
D’aquesta manera, es pretén impulsar grups que relacionen art, ciència, ciutadania y qualsevol altra temàtica que requereix la connexió de solucions estètiques, científiques y socials, propugnant propostes inclusives y transformadores que afavorisquen les ODS.
Resolució Dades de participació:64 sol·licituds presentades, 2 rebutjades, 26 seleccionades, cost de realització 31.533 euros
Seleccionades:
13 dones (36 sol·licituds) , 13 homes (26 sol·licituds)
9 estudiants (20 sol·licituds) / 12 PDI (30 sol·licituds) / 3 PAS (10 sol·licituds) / 2 altres (2 sol·licituds, son personal investigació)
1 Alcoi(3 sol·licituds)/ 1 Gandia (5 sol·licituds)/ 24 Vera (54 sol·licituds)
Ante cualquier duda, consultar <cultura@upv.es>16-01-2023
13-01-2023
L'etnologia, com a ciència vinculada a la cultura tradicional i popular, atén a totes aquelles manifestacions, creences, coneixements i activitats a través de les quals es generen béns immobles, mobles i immaterials que determinen la identitat d'un poble, comunitat o civilització.
Amb la definició contemporània dels béns culturals, que més enllà dels criteris valoratius i temporals relacionats amb l'artístic, antic i històric, consideren el significat intrínsec dels objectes i representacions, el patrimoni etnològic disposa de noves oportunitats de valorització, conservació i divulgació.
No obstant això, la realitat cultural i museològica continua disposant, en moltes ocasions, escenaris adversos, desfavorables o, com a menys, complexos per a la gestió dels béns etnològics. La conscienciació social i institucional sobre la importància de la cultura tradicional i popular és la clau per a revertir aquest tipus de situacions, que han de trobar estratègies d'impuls i desenvolupament.
A fi de tractar totes aquestes qüestions, l'Àrea de Fons d'Art i Patrimoni de la UPV organitza aquesta trobada tècnica, en col·laboració amb la Càtedra UNESCO Fòrum Universitat i Patrimoni, el Museu Valencià d'Etnologia i el Museu Faller de Gandia.
*Desplaçaments a Gandia i Alcoi inclosos en la matrícula
12-01-2023
Como epílogo a los primeros encuentros de Mundos por venir, desarrollados en 2022, convocamos a dos participantes de aquellas sesiones iniciales en un nuevo formato experimental.
Andrea Soto Calderón, "Imaginación material"
Juan Arnau, "Materia como imaginación"
Relegada al ámbito de las apariencias, de los sueños o de las representaciones, la comprensión de la imaginación en Occidente la ha situado siempre al margen de lo real. Volver a pensar la imaginación escapando de este destierro fundador será también un ejercicio radical de imaginación, tanto teórica como práctica. En las encrucijadas que abre lo imaginario, es posible incluso que la distinción canónica entre teoría y práctica se haga finalmente irrelevante.
Andrea Soto Calderón ha movilizado en un libro reciente la categoría crítica de imaginación material, a partir de la cual es posible pensar que la actividad de la imaginación produce y forma modos de existencia y de realidad. Si la imaginación es la capacidad de crear imágenes, ¿cómo activar esa potencia de lo imaginal?
Para Juan Arnau, por su parte, la esencia de la vida es la imaginación, enfrentada o emparejada a lo material, y sin la imaginación no sería siquiera posible pensar el mundo o la ciencia misma. Pensar la imaginación hoy será también, desde su punto de vista, pensar la materia como imaginación.
Entre septiembre y noviembre de 2023 se desarrollarán los segundos encuentros de Mundos por venir.
09-01-2023
¿t'agrada cantar? Només has d'enviar un correu abans del 18 de gener a: coro@upv.es Dia de la prova: 20 de gener del 2023 Ens posarem en contacte amb tu per a detallar-te l'hora i en què consistirà la prova d'accés. Més informació: http://coro.webs.upv.es
09-01-2023
16-12-2022
09-12-2022
El present concert uneix dos estils diferents però molt atractius: en la primera part una selecció de bandes sonores amb un dels més distingits compositors de la història del cinema com és Ennio Morricone. En la segona part una varietat de ritmes llatinoamericans amb una important aportació de percussió i melodies molt suggestives de la mà de dues dels compositors més prolífics de Mèxic i l'Argentina dels últims temps com són Márquez i Piazzolla
30-01-2023
Viernes 25 de noviembre de 2022
De 11.30 a 18.00 h
Sala de proyecciones de la ETS de Arquitectura UPV
En los últimos años hemos vivido un intenso proceso de urbanización en Europa que ha tenido especial intensidad en las regiones mediterráneas. La Comunitat Valenciana, y especialmente la franja que conforma su litoral, es un buen ejemplo de esta actividad incrementada con la convivencia de los miles de turistas que nos visitan todos los años o que fijan su residencia en estas costas.
La burbuja inmobiliaria fraguada en la conocida como “década prodigiosa” (1997-2007) dejó como referencia datos históricos de crecimiento económico vinculados al sector inmobiliario. Pero esta situación descrita de crecimiento ilimitado que adoptó la forma de un ‘virtuoso’ ciclo inmobiliario especulativo, quedó frenado en seco en 2007, con el estallido de la burbuja inmobiliaria. Después del tsunami urbanizador las consecuencias han sido en muchos casos desastrosas. Podría parecer que el ritmo de esta máquina de transformación territorial estuviera alimentado de una demanda demográfica también creciente a la espera de la ocupación de los nuevos “pedazos” de ciudad. Paradójicamente será todo lo contrario. Otra nueva “España vacía” se sitúa en la línea litoral sin perspectivas de desarrollo. Un importante volumen de territorios inacabados y ociosos, un “urbanismo durmiente” formado por territorio no ocupados son sus señas de identidad.
Estas Jornadas pretenden poner en común los diversos estudios y reflexiones recientes que abordan los que hemos llamado “Paisajes Imperfectos” estableciendo una comparación entre lo ocurrido en Valencia, Murcia y Andalucía.
STREAMING18-11-2022
Luis Adelantado |
||
Aural Galeria | http://www.auralgaleria.com/ | |
Galeria Benlliure |
http://www.galeriabenlliure.com | |
Jorge López Galeria | ||
Canem Galeria |
||
Rosa Santos |
||
Galeria Cuatro |
||
IB ISABEL BILBAO Galería de Arte |
||
Gabinete de Dibujos | http://www.gabinetededibujos.com | |
Galeria Vangar |
||
House of Chappaz |
||
Alba Cabrera Art Contemporani |
||
Shiras Galeria |
||
Galeria Thema |
||
La Merceria |
||
Espai Nivi Coll Blanch |
||
The Liminal |
http://www.theliminal.es | |
SET Espai d'Art | http://www.setespaidart.com | |
Tuesday to Friday |
http://www.tuesdaytofriday.com |
18-11-2022
Hora: A les 20.00 h
lloc: Sala d'actes de la Facultad de Belles Arts (Edifici 3N)
Entrada lliure fins a completar l'aforament
____________________________________Ja fa 20 anys d’aquell moment en el qual alguns membres de la Universitat Politècnica de València es varen ajuntar per a conformar una agrupació coral en la qual pogueren gaudir de la companyia dels amics, del goig de fer música en conjunt i sobre tot de compartir aquella afició per la música coral que els havia dut a cantar a diversos cors al llarg de la seua vida.
Des d’eixe primer moment, la formació coral vinculada a la UPV va conformar-se com una mescla d’identitats i de personalitats diferents, una amalgama en la que s’incloïa tot l'alumnat, professorat, personal d’administració i serveis, i també amistats i col·laboracions externes, i així ha seguit fins al moment actual.
Amb més activitat que mai i l’alegria que el caracteritza, el Cor de la UPV segueix mantenint l’esperit del primer moment i vol fer partícips a tota la comunitat universitària de la celebració d’aquest 20 aniversari, el dilluns 21 de novembre, a les 20.00 h, a la sala d'actes de la Facultat de Belles Arts.
Vos esperem!
Més informació: http://coro.webs.upv.es
Contacte: coro@upv.es
03-01-2023
Oro y plata, hierro y plomo, litio y coltán.
El miércoles 30 de noviembre se realizará la conferencia en línea sobre "Minería y colonialismo en Latinoamérica y sus cielos".
A las 18.30 hora española, a las 10.30 hora mexicana.
Puedes acceder a través de este enlace: bit.ly/3XuSeAd
Código de acceso: 128309
Esta propuesta conforma un viaje exploratorio desde el inicio de la minería hasta la contemporaneidad.
Es un proyecto de visiblización y reflexión sobre la colonialidad y la minería en Latinoamérica. A través de la narración de afectadxs por la minería junto a artistas, historiadores y minerxs exploramos la materialidad sobre la que se sustentan nuestras sociedades en un encuentro internacional y una publicación comunitaria a caballo entre la investigación artística, el ensayo político y la memoria oral.
INTERVIENEN:
16-11-2022
Aquestes jornades sorgeixen de la col·laboració amb FUNDACIÓ ALANNA, així com amb artistes visuals i investigadores que lluiten per la igualtat (GLOCAL 2020-21 i PAC 2014-19). Inclouen activitats participatives que fomenten la coherència solidària de les polítiques socials contra la violència de gènere amb el compromís de complir els ODS.
Aquestes activitats tenen com a objectiu la celebració de la VII jornada entorn del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, amb un caràcter sensibilitzador, cultural i proactiu, que se centra en la ciutadania des de l’art i l’activisme participatiu, així com el foment la col·laboració d’associacions, plataformes i supervivents del feminicidi per a l’apoderament. En les jornades s’explora l’art que treballa en la lluita contra la violència de gènere i es genera un lloc de referència en el debat sobre la contribució de la UPV en l’erradicació de la violència de gènere.
També tracta d’empoderar les dones i conscienciar homes i dones de la necessitat d’una lluita comuna enfront del masclisme, així com de generar un debat transversal i aconseguir conclusions des del feminisme. L’objectiu final d’aquestes jornades és la publicació del tercer llibre de la COL·LECCIÓ VIOLÈNCIA DE GÈNERE, FEMINISME I CULTURA VISUAL.
03-01-2023
Los talleres son una buena manera de informar y dar a conocer el derecho de acceso a la información pública en torno a datos e información vinculada al desarrollo sostenible/Agenda 2030.
El taller tiene una parte práctica en la que se promoverá que cada persona/grupo solicite información para un tema vinculado al desarrollo sostenible de la Agenda 2030.
¡Atrévete a preguntar!
Avanzar en sostenibilidad también depende de ti.
Talleres: DERECHO A SABER Y DESARROLLO SOSTENIBLE
En la Escuela Técnica Superior de Ingeniería - UPV
En la Facultad de Administración y Dirección de Empresas - UPV
18-11-2022
El fotògraf Ángel Grimaldi mostra una col·lecció d’imatges, la majoria d’aquestes submarines, preses en apnea, sota llum natural, en les aigües de cinc continents.
Relacionada amb l’ODS 14: vida submarina. La millor manera de salvar-la és conéixer-la a través de quatre pilars: percepció, esperança, intocable i hostes.
Tens més informació sobre la Setmana del Medi Ambient en: https://medioambiente.webs.upv.es/bewater/
16-11-2022
04-11-2022
19-10-2022
13-12-2022
24-10-2022
17-10-2022
Divendres 14 d'octubre de 2022 Jardí de la Facultat de Belles Arts (UPV) Horari: a les 12 h
26-05-2023
El disseny expositiu ha anat cobrant importància als museus en la mesura que s'han anat transformant, des d'espais per presentar i conservar les seves col·leccions, en espais de transmissió de coneixement de manera comprensible i accessible al públic universal. En el desenvolupament d'aquests nous entorns comunicatius, els museus han incorporat l'ús de les tecnologies i els mitjans de comunicació social. Això no obstant, en una societat amb dependència tecnològica, això ja no suposa una pràctica innovadora i els museus s'enfronten al repte de crear noves formes de narrar històries que siguin capaces de captar l'atenció dels visitants. A més, el sentit de permanència dels espais expositius dels museus requereix un plantejament conceptual sòlid, tècnic, logístic, estètic i funcional, que implica un procés creatiu que requereix la col·laboració d'altres agents especialitzats, entre els quals s'inclouen els dissenyadors gràfics i audiovisuals per a la implementació de noves museografies. Des de l'Àrea de Fons d'Art i Patrimoni de la UPV, en col·laboració amb Bombas Gens Centre d'Art i en el context de la distinció atorgada a València com a Capital Mundial del Disseny aquest any 2022, organitzem aquesta Caferència amb l'objectiu d'incidir en la importància dels professionals d’aquest sector. Mitjançant un debat informal analitzarem cap a on avancen les tendències actuals del disseny expositiu als museus, alhora que plantejarem la problemàtica particular a què s'enfronten els museus universitaris que, per la seva particularitat, en molts casos no compten amb un espai a l'ús i queden abocats a cercar solucions perquè les seves col·leccions s'integrin a la quotidianitat de la vida universitària. Ponents: Laura Silvestre, Vicedegana de Cultura de la Facultat de Belles Arts, UPV; Pepe Beltrán, Matra museografia; Fernando Ortuño, La Factoria innovació i disseny; Sandra Guimarães, Directora artística de Bombas Gens Centre d’Art Modera: Beatriz Doménech, Tècnica Superior de Conservació de l'Àrea de Fons d'Art i Patrimoni, UPV. Patrocina: Teika
16-02-2023
Dimecres 19 d'octubre de 2022
Dimecrea 2 de novembre de 2022
Hora: 10.00 h
Lloc: Col·legi San Pedro, Port de Sagunt, Valencia
En la societat actual, on les matemàtiques estan permanentment presents, resulta especialment important generar una cultura matemàtica. No obstant això, l'aspecte cultural i lúdic d'aquesta ciència no es cultiva prou i fa que els no especialistes desconeguen la seua bellesa o els beneficis que pot aportar a la nostra vida en societat.
JOCS AL QUADRAT fomenta la cultura matemàtica, per a contribuir a la difusió de la mateixa i impulsar les vocacions tecnològiques STEAM a través de l'acostament a les Matemàtiques. Destacant la importància de fomentar l'interès entre les xiquetes i dones. Tot això presentat en un ambient lúdic, en el qual el públic puga descobrir les Matemàtiques, jugar amb elles, o a apreciar la seua bellesa.
Volem interpretar conceptes i desmitificar aquesta ciència, a través d'una presentació atractiva i amb un mínim aparell tècnic. Aquest projecte implica l'elaboració de jocs de manipulació per a dur a terme una aula-taller matemàtica. En una primera etapa de l'aula-taller s'elaboren els diferents jocs que pretenen desenvolupar el pensament lógicomatemático, la reflexió, l'esperit crític i l'enginy. Són jocs divertits d'instruccions senzilles, de fàcil elaboració i que permeten la manipulació reiterada. La segona etapa consisteix a muntar amb aquests materials una aula-taller per la qual passaran estudiants de diferents nivells.
11-11-2022
Presentació del projecte d’investigació “Territorios violados. Cómo el futuro puede modificar el pasado” dirigit per la professora Mónica García Martínez, en col·laboració amb Mª Jesús Muñoz Pardo i Beatriz G. Bustamante i els següents estudiants de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura, ETSA: Andrea Alcántar Vizcaino, Mathys Citerne, Martina Divisova, Karolina Doniec, Julia Anna Duda, Johana Sofía Flores Barcenas, Fiorela Gibaja Gómez, Luis Giménez Olmos, Julia Kudla, Barbara Leszczynska, Giulia Pedilarco, Lena Pfeffing, Julia Raud, Hannah Schmidt, Tora Augland Stoelen, Natalia Suchowolak, Ecem Bengisu Üncü, Maria Wagner, Tsjerk Wicherink i Agnieszka Wiecha.
“L’objectiu és acabar amb la invisibilització de les dones en la història de l’arquitectura i l’art. Potser una vegada guanyats aquests combats, el de la relectura de la història de l’art i l’arquitectura des del prisma del feminisme i el de l’acceptació igualitària de gèneres, veurem sorgir el començament del que l’autora Marie-Céline Naves ha denominat una democràcia feminista”. (Damani, 2021)Els estudiants de l'ETSA de la UPV han sigut convidats a participar en la Biennale d’Art et d’Architecture, titulada "Llibertat infinita, un món per una democràcia feminista”, organitzada pel FRAC Centre-Val de Loire en Vierzon, França. Aquesta biennal és abans de res la d’un nou imaginari basat en la igualtat, en què conviuen diverses lectures socials, militants i artístiques amb la perspectiva de fomentar un nou sentit comú. És igualment la biennal d’un nou ideal social basada en l’experimentació renovada, el coneixement plural i l’acció ciutadana.
La investigació presentada assumeix el repte creatiu de la reconstrucció real i imaginària de llocs i territoris, literaris i arqueològics, que van ser habitats i organitzats per les dones en el desert en els començaments del cristianisme primitiu. Com afirma la historiadora feminista Gerda Lerner, són un dels grups de dones que precedeixen a la creació de la consciència feminista al llarg de la història.
Les principals fonts d'inspiració visual han sigut els paisatges arqueològics dels deserts de Kellia i Scetis a Egipte, habitats en el seu moment per les Ammas o Mares del Desert, el Karakum o el desert d'arenes negres de Turkmenistan, els eremitoris rupestres, així com les cel·les medievals, on “recluses” o “aparedades” van decidir recloure's voluntàriament cercant una alternativa al patriarcat.
La re-construcció d'aquests hàbitats i territoris mitjançant dibuixos, collages, escultures d'escaiola i fotomuntatges han qüestionat el nostre imaginari i els nostres processos de pensament. Es tracta una forma complexa d'aproximació al pensament contemporani i a la Història de les dones que ens precedeixen en la construcció de la consciència feminista.
Més enllà de la seua relació amb la història, el concepte de democràcia feminista s’infiltra en la lectura de la disciplina, i dona lloc a diverses preguntes: quines ciutats i programes de planificació urbana estan dissenyats per les dones i per a elles? Quin és el lloc de les arquitectes en una professió dominada per homes i quina és la seua producció? Quins mecanismes s’han de posar en marxa per a traure aquesta producció artística de la invisibilitat? La Biennale d’Art et d’Architecture s’expressarà com a “Manifesto de proximidad”, en el qual manifestacions artístiques efímeres ocuparan dos territoris: el de Vierzon i el de València. L’objectiu serà fer de la biennal un motor de les dinàmiques urbanes, arquitectòniques i artístiques d’aquestes ciutats, així com un espai per a construir el fet de viure junts i animar els ciutadans a apropiar-se de la seua ciutat.18-10-2022
ODS EN CORTO - I Certamen Internacional de Cortometrajes Lunes 10 de octubre 2022 Aula Magna Campus Gandía (UPV) Horario: a las 12.00 h
17-10-2022
Exposición “30 años de IDEAS UPV" Del 30 de septiembre al 10 de octubre 2022 Sala de exposiciones Espacio N-1 (planta baja biblioteca) Inauguración: viernes 30 septiembre a las 12.30 h
28-09-2022
28-09-2022
23-09-2022
22-09-2022
PC_ACTS 2023. Propostes Culturals d'Art, Ciència, Tecnologia i Societat Ja han sortit les bases de la convocatòria anual: Propostes Culturals d'Art, Ciència, Tecnologia i Societat PC_ACTS 2023. Consulta la convocatòria i prepara la teva proposta. Termini: de l'30 de setembre fins al 30 de novembre 2022 Pot participar qualsevol persona o col·lectiu vinculat a la Universitat Politècnica de València: PDI, PAS o alumnat. En el cas dels col·lectius, a l'almenys una de les persones sol·licitants ha d'estar vinculada a la UPV.
03-01-2023
27-01-2023
19 de septiembre de 2022 a las 16.30
Salón de actos de la Facultad de BBAA de la UPV
3 de noviembre de 2022 a las 17.00 h
Auditorio Carmen Alborch del IVAM
Esta idea surge de una convocatoria de creación audiovisual (proyecto I+D: Humanidades ecológicas y transiciones ecosociales. Propuestas éticas, estéticas y pedagógicas para el Antropoceno, 2020-2023), cuyos vídeos seleccionados por un jurado se presentarán, en primer lugar, en la Jornada “Proyectar el cambio: creación audiovisual y crisis ecosocial” en La Casa Encendida de Madrid.
Su objeto principal es la reflexión sobre la necesidad de transiciones ecosociales adecuadas a los nuevos escenarios de cambio climático, menor disponibilidad energética y fragilidad ecosistémica, centrándonos en el importante papel del medio audiovisual, dada la centralidad de la imagen en movimiento en nuestra cultura.
El objetivo fundamental de esta Jornada es, por tanto, impulsar y difundir producciones audiovisuales -como medio capaz de desvelar otras maneras de ver y de mostrar- relacionadas con la ecología. Para esta convocatoria traemos la proyección de vídeos a 2 espacios de la ciudad de Valencia: la Fundación La Posta (junio 2022), aprovechando su reapertura; y al Auditorio Alfons Roig de la Facultad de Bellas Artes de la UPV (noviembre 2022), coincidiendo con la semana del medioambiente.
Se trata de dos Jornadas de proyección de los audiovisuales acompañadas de sendas presentaciones a cargo de los/as organizadores/as de las mismas y otros colaboradores: para la Fundación La Posta, contaríamos con la participación de un investigador de la Universidad Miguel Hernández en el ámbito del audiovisual en relación al territorio; para el Auditorio, contaríamos con un miembro de la productora La Cosecha (que impartieron un taller de creación audiovisual, CFP -UPV, octubre 2021), además de con Cristina Martí Barranco, de la oficina de medioambiente, UPV. El hecho de proyectar los vídeos en varios espacios, responde a nuestro objetivo de darle la mayor difusión posible a la creación audiovisual preocupada por la problemática ecosocial.
Comisariado: José Luís Albelda y Lorena Rodríguez Mattalia
Proyectar el cambio03-01-2023
28-07-2022
Del 15 junio al 30 septiembre 2022
Espacio Expositivo Editorial UPV
Cristaleras de la planta baja edificio 2F
--------------------------------------------------------La exposición reúne obra gráfica original realizada en el Máster en Producción Artística de la asignatura Diseño editorial. Del libro impreso al libro de artista impartida por Antonio Alcaraz.
Alumnos por la parte del SUEÑO: Domingo Cabrera, Ashley Godfrey, Alejandra Orozco, Patricia Pons, Noelia Pradas y Sofía Udovychenko.
Alumnos por la parte de la MEMORIA: Begoña Amat, Blanca Ayala, María Barrera, Pilar del Rio, Jacobo Estremiana, Lara Ferrer, Elías Taño, Àngels P. Núñez, María Pérez Requena, Claudia Regueiro, Gabriela Rivera, Alejandro Robaina, Paula Romero y Paula Valero.
25-07-2022
03-01-2023
26-01-2023
Instalación de la pieza "Mirador sostenible" y Seminario a cargo de Á. Terrones
Viernes 8 de abril de 2022 a las 17.00 h
Aula A-2-6 de la Facultad de Bellas Artes UPV
Pedrós Esteban, Armand-Thierry; Taylor Noguera, Adrián; Piá Izquierdo, Francisco José (Nano).
Este proyecto trabaja y reflexiona sobre los ODS a partir de dos disciplinas escultóricas como son la “talla” y la “performace”. Concretamente se centra sobre los ODS4 'Educación de calidad', ODS12 'Producción y consumo responsables' y ODS15 'Vida de ecosistemas terrestres'.
Como miembros de la Comunidad Universitaria perseguimos y damos especial relevancia a la tarea de concienciación y formación del alumnado, promoviendo la adquisición de los conocimientos necesarios para promover el desarrollo sostenible (ODS4). Además, desde ambas asignaturas hemos trabajado con el alumnado en la necesidad de incluir la sostenibilidad en las prácticas artísticas.
El "Mirador sostenible", es una instalación escultórica que representa el símbolo del compromiso de la UPV con la sostenibilidad y las buenas prácticas medioambientales.
Tanto el espacio donde se ubica como el propio Mirador, definen un lugar para el uso y disfrute a beneficio de la comunidad universitaria. Un espacio de interrelación al aire libre en el que conectar con el entorno, sentarse, comer, acostarse, conversar, en definitiva… interrelacionarse o interaccionar socialmente.
El Mirador sostenible está construido con material reciclado a partir de residuos de piedra ornamental (ODS12) que en definitiva redunda en el beneficio para el medio ambiente preservando al máximo posible el entorno natural como se desarrolla en el (ODS15).
25-07-2022
25-07-2022
Con la convocatoria AR(t)IBMCP se inicia el Programa de Artistas en Residencia de la UPV, destinado a fomentar un intercambio interdisciplinar entre investigadores, científicos y artistas internacionales con la UPV. Convocatoria abierta hasta el 30 de diciembre de 2021 Mira las bases en http://artibmcp.upv.es/
22-09-2022
Aula de Poesia. inscripció oberta POLIMNIA 222. Dates de realització. De el 26 d'octubre 2021 a el 17 de maig 2022 Horari. Dimarts de 18:00 a 20: 30h Lloc Aula Pedro Coca, ETS Enginyeria de l'Disseny. Edifici 7B Professora Pilar Verdú Catalán +info
19-10-2022
Aula de Música. inscripció oberta
Bedroom Producers: l'Estat de la Música Electrònica en el Segle XXI
Dates de realització 30/09/22 - 16/12/23
Horari: Vesprades de 17-20 h i de 17-20.30 h depenent del dia
Lloc Aula A-3-6 Facultat de Belles Arts
Professor: Diego Navarro Catalán
Curs destinat a l'exploració teòrica i l'aplicació pràctica experimental dels conceptes centrals vinculats a l'evolució de la música electrònica en les últimes dues dècades, així com la seva relació amb el context cultural i artístic contemporani.
Es planteja la divisió de contingut en 20 classes de tres hores, amb dues hores de teoria i una hora de pràctica.
Descarrega el programa
18-10-2022
Del 4 d'octubre al 4 de febrer de 2023 Dimarts de 17:00 a 21:00 h Edifici 9F - Nau d'arts escèniques
18-10-2022
Xarxa espais expositius UPV Volem avivar l'ús dels espais expositius de la UPV i fer-los accessibles a tota la comunitat universitària. Per favor, mira les condicions de sol·licitud en Acció Cultural / Espais Expositius.
![]() ![]() ![]() |
![]() |
||||||||||
![]() ![]()
|
![]() |