UPV
logo ACTS
 

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS 2024

13-05-2024

Museos

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS 2024

“Museus per a la investigació i l'educació"

El Dia Internacional dels Museus (DIM), creat per l'ICOM i celebrat anualment el 18 de maig, serveix de plataforma mundial per a promoure el paper dels museus en l'intercanvi i el desenvolupament culturals

#DIM2024  #MuseusUPV

Des de 2020, el DIM dona suport a un conjunt dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Enguany, sota el tema “Museus per a l'educació i la investigació”, la celebració s'enfocarà en:
  • Objectiu 4: Educació de qualitat – Garantir una educació de qualitat inclusiva i equitativa i promoure oportunitats d'aprenentatge permanent per a totes i tots.
  •  
  • Objectiu 9: Indústria, innovació i infraestructura – Construir infraestructures resilients, promoure la industrialització inclusiva i sostenible i fomentar la innovació.
Amb això, es pretén “subratllar la importància dels museus com a institucions educatives dinàmiques que fomenten l'aprenentatge, el descobriment i la comprensió cultural”.

La Universitat Politècnica de València serveix a aquest propòsit a través de nombroses activitats organitzades entorn del seu divers patrimoni cultural -repartit en els seus tres campus- i dirigides a l'estudi, la docència, la investigació i la difusió de la ciència, la tecnologia, l'art i la cultura en general.

Aquestes activitats persegueixen, d'una banda, la connexió del patrimoni cultural amb la comunitat universitària i, per una altra, la seua projecció cap a la societat, oferint noves lectures i aproximacions a les col·leccions de la Universitat, més enllà de les convencionals i que es complementen i consideren els ODS.

Un any més, us animem a acompanyar-nos durant tota la setmana i explorar la riquesa de coneixements que ofereixen els nostres museus.

Programa

14 de maig

16.00 h. Workshop “Fotografia y patrimoni escultòric de la UPV”

IVAM CADA, Alcoi. Sala Media Art. c/ Rigobert Albors, 8   (Mapa)

Inscripció gratuïta

El workshop tindrà una duració de 3 h. i es desenvoluparà a través d'una sessió teòrica en la qual s'impartiran les nocions bàsiques de la Fotografia (Tècnica, Composició, Color i Il·luminació) i una sessió pràctica en la qual s'obtindran imatges digitals aplicant els conceptes impartits en la sessió teòrica.

16.00 h –Sessió teòrica sobre conceptes bàsics de la fotografia: Tècnica, Composició, Color i Il·luminació

17.30 h- Sessió pràctica d'obtenció d'imatges digitals segons els conceptes impartits en la sessió teórica

Professor: Ricardo Ignacio Yusim

 

 16 de maig

18.00 h. Inauguració de l'exposició “Objectiu Campus Escultòric: itineraris cap al desenvolupament" (2ª ed.)

Del 16 al 31 de maig. UPV. Campus de Vera (València). Biblioteca General (Edifici 4L, planta baixa)

Exposició resultant de la 7ª edició del Taller “Fotografia i patrimoni escultòric de la UPV”. En esta ocasió, la mostra continua amb la temàtica de l'edició anterior, dedicada als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establits per l'Organització de les Nacions Unides. Amb això, es pretén convertir el Museu Campus Escultòric (MUCAES)en un dossier obert, on les obres d'art es carreguen de significats sensibilitzadors, amb l'objectiu principal de millorar l'entorn i conscients que els ODS són un compromís a escala global, basats en la qualitat de vida de les persones i la sostenibilitat del planeta que habitem.

 

 17 de maig

10.00 h. Punt informatiu MUSEUS I COL·LECCIONS UPV

De 10.00 a 14.00 h. Àgora, campus de Gandia de la UPV.

El punt informatiu oferirà informació relacionada amb els Museus i Col·leccions de la Universitat Politècnica de València i comptarà amb peces representatives del patrimoni cultural universitari.

A més, als interessats que emplenen l'enquesta sobre els museus de la UPV s'emportaran un obsequi.

 

Visites guiades als Museus de la UPV

Inscripció: Del 13 al 17 de maig enviant un correu electrònic a museus@upv.es indicant el museu que vols visitar i el nombre de persones.

Realitza la visita guiada al Museu UPV que siga del teu interès acompanyat de guies que comentaran les diferents obres i peces de les col·leccions:

10.00 h Museu d'Informàtica

Lloc: Campus de Vera de la UPV (València). Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Informàtica (Edifici 1F)


12.00 h Museu Campus Escultòric – MUCAES UPV.

Lloc: UPV. Campus de Vera (València). Àgora (enfront de cafeteries)


12.00 h. Museu de la Telecomunicació Vicente Miralles Segarra

Lloc: UPV. Campus de Vera (València). Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Telecomunicació - ETSIT (Edifici 4D, planta baixa)


12.30 h Museu del Joguet

Lloc: UPV. Campus de Vera (València). Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Aeroespacial i Disseny Industrial (Edifici 7B, planta baixa)


12.00 h. Museu de Patrimoni Industrial i Història del Campus d'Alcoi – MUPIH

Lloc. UPV. Campus de Alcoi. EPSA. Edifici del viaducte. Passeig Ovidi Montllor, 1. Alcoi12.00 h. Ral·li fotogràfic

De 12.00 a 13.30 h. Àgora, campus de Vera de la UPV (enfront de cafeteries).

Inscripció: Del 13 al 17 de maig enviant un correu electrònic a museus@upv.es

Un expert en fotografia t'acompanyarà en el recorregut per les escultures del Museu i et facilitarà les indicacions per a prendre cada foto. No t'oblides de compartir les fotos en les teues xarxes socials: @museusupv #DIM202419.00 h. Inauguració de l'exposición "Cultura i canvi tecnològic: patrimoni UPV"

Lloc: Casa de Cultura Marqués González de Quirós de Gandia. Passeig de les Germanies, 11 (Mapa)

Del 17 de maig al 29 de juny de 2024

La UPV projecta aquesta exposició amb l'objectiu de valorar els fons que integren les seues col·leccions i explorar noves aproximacions i lectures per a establir diàlegs convergents entorn de l'art, la ciència i la tecnologia¡CONFIGURA EL TEU RECORREGUT VIRTUAL MUCAES-ODS! en el mapa interactiu Campus escultòric


¡JUGA I ACONSEGUEIX EL TEU OBSEQUI!

MUCAES GAME

Cerquem a la persona que ens ajude a evitar el calfament global.
Juga durant tota la setmana i resol els reptes que et proposem.
Ajuda'ns a aconseguir el nostre objectiu i arreplega el teu obsequi en l'Àrea de Fons d'Art i Patrimoni de la UPV del 20 al 24 de maig.

campus UPV de excelenciacampus UPV de excelencia
Vicerrectorado de Arte, Ciencia, Tecnología y Sociedad
Universitat Politècnica de València © 2021 · Tel. (+34) 96 387 90 00 · informacion@upv.es
EMAS upv