UPV
logo ACTS
 

Aula-taller Jocs al quadrat

16-02-2023

Aulas

Dimecres 19 d'octubre de 2022
Dimecrea 2 de novembre de 2022
Hora: 10.00 h
Lloc: Col·legi San Pedro, Port de Sagunt, Valencia  

En la societat actual, on les matemàtiques estan permanentment presents, resulta especialment important generar una cultura matemàtica. No obstant això, l'aspecte cultural i lúdic d'aquesta ciència no es cultiva prou i fa que els no especialistes desconeguen la seua bellesa o els beneficis que pot aportar a la nostra vida en societat.

JOCS AL QUADRAT fomenta la cultura matemàtica, per a contribuir a la difusió de la mateixa i impulsar les vocacions tecnològiques STEAM a través de l'acostament a les Matemàtiques. Destacant la importància de fomentar l'interès entre les xiquetes i dones. Tot això presentat en un ambient lúdic, en el qual el públic puga descobrir les Matemàtiques, jugar amb elles, o a apreciar la seua bellesa.

Volem interpretar conceptes i desmitificar aquesta ciència, a través d'una presentació atractiva i amb un mínim aparell tècnic. Aquest projecte implica l'elaboració de jocs de manipulació per a dur a terme una aula-taller matemàtica. En una primera etapa de l'aula-taller s'elaboren els diferents jocs que pretenen desenvolupar el pensament lógicomatemático, la reflexió, l'esperit crític i l'enginy. Són jocs divertits d'instruccions senzilles, de fàcil elaboració i que permeten la manipulació reiterada. La segona etapa consisteix a muntar amb aquests materials una aula-taller per la qual passaran estudiants de diferents nivells.

campus UPV de excelenciacampus UPV de excelencia
Vicerrectorado de Arte, Ciencia, Tecnología y Sociedad
Universitat Politècnica de València © 2021 · Tel. (+34) 96 387 90 00 · informacion@upv.es
EMAS upv