UPV
logo ACTS
 

mediació artística

09-02-2023

Sin categoría

De l'1 al 31 de març de 2023
AULA A-4-3 de la Facultat de Belles Arts
Horari: d'11.00 a 14.00 h
Professora: Alba Braza

INSCRIPCIÓ: punxa açí

Possibilitat de convalidació d'1 crèdit ECTS

Curs de formació en mediació artística basat en les exposicions temporals i en la col·lecció patrimonial de la UPV. Amb caràcter teoricopràctic i en forma de codi obert, s’hi treballa, mitjançant dinàmiques participatives, en la construcció col·laborativa de continguts. Es desenvolupen competències de comunicació, i s’adquireixen recursos que faciliten l’autonomia en el disseny de sessions, les quals s’impartiran en el marc del Programa de voluntariat social de la UPV.

Aquestes mediacions abordaran la programació d’espais com l’Espai n-1, la sala d’exposicions de la col·lecció de mapes de la Fundació Giménez Lorente, el Museu del Campus Escultòric, Poliniza, el Museu d’Informàtica i el de Telecomunicacions, entre d’altres.

  • La mediació artística
  • Mirar i escoltar: el públic com a subjecte i objecte
  • Exposicions, col·leccions i museus de la UPV
  • Disseny de continguts per a la mediació artística
  • Casos pràctics
PROFESSORA: Alba Braza Bolis

Alba Braza és productora cultural, especialitzada en el comissariat d’exposicions, en projectes d’intervenció en l’espai públic i en la mediació artística. Desenvolupa la seua activitat entre Espanya i Itàlia, en projectes de llarga duració com ara la Piazza dell’Immaginario (Dryphoto Arte Contemporanea, Prato, Itàlia), la Biennal de Mislata Miquel Navarro (Ajuntament de Mislata) i la Mostra Art Públic / Universitat Pública (Universitat de València).

Ha dissenyat programes de mediació artística, com ara Efecte d’una força aplicada bruscament, de l’artista Pepe Miralles, a l’Institut Valencià d’Art Modern, IVAM (2018); Dames amb bicicleta, a Les Naus Centre d’Innovació Social i Urbana (2020); Fade In, junt amb Verónica Francés, per al MACVAC de Vilafamés (2019; Premi Reset - relectures de gènere i multiculturalitat, Centre del Carme de Cultura Contemporània, Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana).

Al llarg de la seua trajectòria professional ha treballat com a assistent del director a Galleria Continua (San Gimignano, Itàlia), i ha realitzat projectes per a Dryphoto Arte Contemporanea (Prato, Itàlia), Otro Espacio (Mislata, Espanya) i Culturama (València, Espanya).

Atreta per la reflexió i l’experimentació al voltant de formats i metodologies de treball relacionades amb el comissariat  i la mediació, considera la seua pràctica com un exercici amb el qual es poden produir subjectivitats des del context i per al context; com un lloc confortable per al diàleg i l’intercanvi de coneixements.

Actualment prepara la tesi doctoral a la Universitat Politècnica de València, dins el Programa “Art: producció i recerca”.  

campus UPV de excelenciacampus UPV de excelencia
Vicerrectorado de Arte, Ciencia, Tecnología y Sociedad
Universitat Politècnica de València © 2021 · Tel. (+34) 96 387 90 00 · informacion@upv.es
EMAS upv